Det går inte att komma ifrån att kontanter ofta är mer eftertraktade än mer eller mindre illikvida tillgångsslag. Cash is king som det så fint brukar heta. Därför kan du nu vilja sälja guld till en seriös aktör för att kunna frigöra pengar att använda till de ändamål som du värdesätter högst. Vi lägger ingen som helst värdering i huruvida du har hål att stoppa pengarna i eller om du vill använda dem till att investera eller kanske köpa dig något fint.

Nedan besvarar vi vanliga frågor om att avyttra guldsmycken och andra guldföremål. Läs vidare för att få lite mer kött på benen!

Vanliga frågor om att sälja guld

Har du några frågor kring det här med att avyttra guld? Kika då för att se om dessa frågor kanske har besvarats här nedan!

  • Hur mycket kan jag sälja guld för i dagsläget? I slutändan får du det pris för dina guldföremål som köparen är villig att betala. Man brukar vanligtvis utgå från spotpriset på guld och utifrån detta ge en liten rabatt till köparen. Denna rabatt gör det möjligt för köparen att i sin tur sälja ditt guld vidare till någon annan för en mindre vinst. Med detta sagt kan du såklart försöka förhandla dig till ett så bra pris som möjligt.
  • Är det en bra tid nu att göra sig av med sina guldsmycken? Detta är förstås en ganska svår fråga att svara på. Men om du har guldsmycken eller andra guldföremål som du är villig att avyttra kan detta vara en bra tid att göra en sådan affär. Framför allt är det värt att fundera på saken om du skulle kunna behöva pengarna till annat än att låta dem ligga uppbundna i guldföremål inför framtiden.
  • Kan man göra en bra affär när man avyttrar sina guldföremål? Ja, priset på guld brukar generellt sett stiga över tid. Därmed är guldet ett av de bättre tillgångsslagen för den som investerar med ett långsiktigt perspektiv. Så om du har köpt smycken eller andra föremål i denna metall och behållit dessa under många år kan du göra en bra affär genom att nu avyttra dessa.