Visste du att du kan köpa vuxenleksaker i rostfritt stål i butiker på nätet? Det finns faktiskt flera fördelar med att använda sexleksaker i just detta material jämfört med till exempel ABS-plast eller silikon. Till exempel ger inte de plastiga varianterna riktigt samma fulla njutning som leksaker i stål gör. Därför är dessa hårda och rigida pryla utmärkta för dig som är sugen på att testa något nytt.

Ponera till exempel att du har en känslig hy. Då kan vuxenleksaker i rostfritt stål vara som en gift från ovan för dig. Detta då dessa leksaker sätter ett tryck på alla de rätta ställena. Samtidigt riskerar de inte att irritera din hud på samma sätt som vissa plastigare sexleksaker ibland kan göra. Därför är dessa produkter ett utmärkt alternativ för dig som är känslig för exempelvis latex.

Vuxenleksaker i rostfritt stål erbjuder ett alternativ till ABS-plast och silikon

Det finns flera skäl utöver de som vi redan har nämnt att använda vuxenleksaker i rostfritt stål. Genom att köpa in sådana via exempelvis och använda dem i sängkammaren kan du bland annat:

  • Leka lite mer olika temperaturer. Varför inte testa att kyla ner din sexleksak i frysen eller värma upp den med lite varmt vatten? Tänk dock på att känna på leksaken med fingrarna först innan du använder den på dina intimare delar. På så vis slipper du riskera att bränna eller kyla ner dina genitalier mer än önskat.
  • Få enklare att rengöra leksakerna. En annan stor fördel med att köpa sexleksaker i rostfritt stål jämfört med plastigare alternativ är att de är enklare att rengöra. Detta är viktigt för att du ska kunna ägna dig åt säkra och trevliga lekar tillsammans med din(a) partner(s). Du kan faktiskt välja att koka leksaker i stål om du vill desinficera dem på detta sätt. Alternativt kan du diska dem i diskmaskinen.

OBS! Värt att tänka på är att vissa av leksakerna kan ha en inbyggd vibrator eller annan elektronik. Dessa bör du rengöra på ett mer försiktigt sätt för hand med lite varmvatten och tvål.