Kaffebönor som mals är inte bara väldoftande utan även fyllda av smaker. Men redan inom tio minuter från malningen börjar de förlora sin smak. Med det sagt är handmalet kaffe det absolut bästa kaffet! Här går vi igenom varför du bör mala ditt eget kaffe med en handkvarn från espressogear.se!

Därför är handmalet kaffe bäst

I samband med malningsprocessen minskas kaffebönornas ytstorlek. Detta gör att bönorna förlorar sin smak i en fortare takt än om de inte hade malts. Även luftfuktigheten vid malningen kan få kaffebönorna att förlora sin smak. Detta då det finns vattenlösliga delar i bönorna som då börjar upplösas. Dessutom sker en naturlig oxidering som påskyndas genom malningen.

Den förlorade smaken och doften blir som mest påtaglig när du köper massproducerat kaffe. Kaffet fraktas då många mil till din lokala livsmedelsbutik. Under resans gång förvaras den också under en längre tid på lager och liknande. Till sist blir kaffepåsen sittandes i ditt skafferi ett tag innan den används. Detta är helt i sin ordning om du främst dricker kaffet för att få en koffeinkick. Men om du är mer seriös med ditt kaffedrickande bör du klicka dig in på espressogear.se.

Espressogear.se har ett brett utbud av handkvarnar

Hos espressogear.se kan du välja och vraka mellan flera olika handkvarnar. I skrivande stund finner du inte mindre än 14 produkter inom denna kategori i deras webbshop. Men vilka är då fördelarna med att mala kaffebönor med en handkvarn, kanske du undrar? Svaret är att manuell malning bland annat medför följande effekter:

  • En handkvarn värmer inte upp kaffebönorna. När du maler kaffebönorna manuellt hettas de inte upp. Detta bidrar teoretiskt sett till en bättre smak när du sedan tillagar kaffet.
  • Handkvarnar är mindre, billigare och tystare. Manuell malning sparar dig både utrymme och pengar. Dessutom är en handkvarn tystare än en automatisk kaffekvarn.
  • De är inte eldrivna. När du köper en handkvarn via espressogear.se behöver du inte oroa dig för elförbrukningen.
  • En handkvarn känns mer genuin. Manuell malning av kaffebönor ger en mer genuin känsla än automatisk malning.