Få saker är så viktiga för att vårt dagliga liv ska vara fungera som en god natts sömn. Och för att få till en bra sömn går det inte att sova på vilken typ av madrass som helst. En tid kan det funka men alla kroppar är olika, vissa behöver hårda madrasser medan andra föredrar mjuka. Ordet madrass är franskt från början och kommer från materas som i sin tur härstammar från arabiskans al-matrah vilket egentligen betyder kudde.

Det sägs att vi sover bort ungefär en tredjedel av våra liv och även om det kan verka mycket så är det också förutsättningen för att vi ska kunna ha ett långt och hälsosamt liv. När man sover stressar kroppen av, både muskler och hjärnan får nödvändig återhämtning och samtidigt minskar produktionen av stresshormoner. Även olika hjärt och kärl-sjukdomar samt depression och stress motverkas när man sover. Många tror att man kan bli mer effektiv om man är vaken fler timmar på dygnet och få mer gjort men det är konstgjord andning, till slut säger kroppen ifrån om man får för lite sömn. Zomna erbjuder specialtillverkade och riktigt bra tryckavlastande madrasser för att kroppen ska få ut max av sov-upplevelsen. Våra madrasser innehåller så kallat formgjutet ”memory-skum” vilken har överlägsen kvalité när det kommer till att automatiskt ställa in sig på rörelserna från din kropp. Skummet är trögelastiskt och känner av inte bara tyngden utan även värmen från kroppen och anpassar sig efter dina rörelser vilket ger en känsla som nästan kan liknas vid tyngdlöshet.

Mer än bara madrasser

Utöver madrasser har zomna även ett stort utbud av madrasskydd, kuddar och andra tillbehör. Här säljs bäddmadrasser och kombimadrasser. Att en madrass är tryckavlastande innebär att den formar sig efter din tyngd i större utsträckning än en hård madrass. Man kan välja på madrasser med olika hårdhet i olika zoner i sängen för maximal effekt.

Utöver att sälja madrasser och diverse tillbehör tillhandahåller zomna även tjänster inom rehabilitering och friskvård. Företagets grundare är certifierad massageterapeut. Hit kan du komma och få behandling om du har problem med nacke eller rygg. Förtaget grundades 2005 och är inne på sitt femtonde framgångsrika år med att erbjuda kunderna ergonomiska och tryckavlastande madrasser och tillbehör, samt behandlingar för de som har besvär.