Lär dig mer om utbudet från SkinCeuticals

SkinCeuticals är ett i mängden bland alla dom hudvårdsmärken som finns på marknaden idag men det som får dom att sticka ut är kanske främst två saker – ett ganska högt pris men också dom goda kundbetygen. Nästan alla produkter har full pott, vilket kan vittna om att man tillverkar bra saker som gör det dom lovar. Märket själv beskriver att man använder sig av vetenskapen som grund när man tar fram sina avancerade produkter, vilka du kan läsa mer om här.

Vad är SkinCeuticals?

Hudvårdsmärket SkinCeuticals grundades i USA 1994. Man använder sig av rena och aktiva ingredienser, som genom forskning visat sig ge riktigt goda resultat. Märket används av privatpersoner så väl som av läkare och kirurger och kan användas både för dagligt bruk men också som eftervård till följd av estetiska ingrepp.

Utbud och produkter

SkinCeuticals har ett stort utbud av olika typer av hudvårdsprodukter. Bland toppsäljarna ser man bland annat olika typer av serum, ansiktskrämer, ansiktsvatten och rengöringsprodukter. Här kan du läsa mer om några av dessa – vad det är och vad det används för:

  • SkinCeuticals Gentle Cleanser – En rengöring med mjölkliknande konsistens som används som ett första steg i en daglig hudvårdsrutin. Rengöringen tar bort både smink och andra orenheter i ansiktet och hjälper till att stärka hudens naturliga skyddsbarriär. Den är mjukgörande och lugnande och passar för alla hudtyper.
  • SkinCeuticals Retexturing Activator – Ett serum att använda efter rengöring. Detta serum är dubbelverkande och dess effekter är att det både exfolierar och återfuktar huden. Regelbunden användning över tid kan reducera fina linjer och rynkor. Även denna passar för alla hudtyper.
  • SkinCeuticals Emollience – En återfuktande ansiktskräm som kan användas både morgon och kväll. Verkar mjukgörande och återfuktande och passar alla hudtyper, men är framtagen speciellt för torr och känslig hy.

Exakt hur en bra hudvårdsrutin ser ut är individuellt och beror på vilken hudtyp man har. Det finns till exempel speciella serum som dämpar rodnader eller som minskar porernas synlighet och det går för det mesta bra att använda flera serum i sin dagliga rutin om man vill. Det går också bra att vara helt utan serum om man inte upplever att man har något man vill förbättra.

Rengöring och återfuktning är dock viktigt oavsett hudtyp, så att ansiktet är rent och fritt från sådant som kan täppa till porerna, samt att den får den fukt den behöver för att inte bli torr och stram.