Hur ofta byter du ut din rakhyvel eller rakblad? Kanske inte så ofta som du borde. Slöa rakhyvlar ställer ofta till mer skada än nytta, så som irriterad hud, skärsår och i värsta fall infektioner. Ett enkelt och effektivt sätt att komma ihåg att byta ut hyvlarna är att prenumerera på dom. Här kan du läsa hur det går till.

Se över utbudet och jämför

Idag kan man prenumerera på det mesta och rakhyvlar och rakblad är två av sakerna. Det finns flera leverantörer att hitta på nätet och det kan vara bra att kolla igenom några olika sidor för att hitta rakhyvlar och andra tillbehör man tror passar en själv. Passa även på att jämföra priser på olika sidor och se vilka likheter och olikheter som finns.

Några av dom produkter som finns att prenumerera på är:

  • Kompletta rakhyvlar
  • Engångshyvlar
  • Separata rakblad
  • Rakskum- och geler

Teckna en prenumeration

När du hittat en produkt som du gillar är det bra att läsa igenom villkoren. Finns en lång uppsägningstid och hur länge är du bunden om du bestämmer dig för att testa? Hur mycket kostar frakten och hur ofta kommer leveranserna? För att slippa onödiga överraskningar är det här ett viktigt steg. Har du frågor som inte finns besvarade på den aktuella sidan kan du alltid gå vidare och kontakta kundtjänsten för mer utförliga svar.

Därför behöver rakhyvlar bytas – ofta

Rakhyvlar är ett paradis för bakterier och är ofta det som gör huden prickig eller irriterad. Bladen blir dessutom slöa efter bara ett par gångers användning vilket även det kan lämna skador på känslig hud. En engångshyvel är just det – en hyvel som ska användas en eller max ett par gånger. 

En rakhyvel med utbytbart bland kan användas betydligt längre än så, eftersom själva bladen ofta håller en högre kvalitet. Det är dessutom bara bladet som behöver bytas ut och hyveln kan användas i princip hur länge som helst. Vad man föredrar är dock en smaksak men likt för alla varianter är att dom behöver bytas med jämna mellanrum.

En prenumeration är ett bra sätt att bli påmind om att det är dags att byta. Nya hyvlar eller blad dyker upp hemma i brevlådan och den gamla kan gå vidare till sopkorgen. Enkelt, smidigt – och enligt många också prisvärt.