Olika typer av löshår

Löshår är en perfekt produkt för den som vill ha långt hår på ett ögonblick, istället för att spara månad efter månad. Det finns många olika typer av just löshår, dels kan det skilja sig i kvalitet men också när det kommer till fästmetod. Vad man ska välja beror lite på vad man vill ha ut av det – någon önskar bara vara långhårig för en kväll medan någon annan vill ha ett mer långvarigt resultat.

Löshår av äkta hår eller syntet

En av som stora skillnaderna när det kommer till löshår är hur vida det är gjort av syntet eller av äkta hår – det finns nämligen båda delarna. På den här punkten är det en fråga om kvalitet, men självklart också pris. Ett löshår gjort av äkta hår ger ett mer naturligt resultat till skillnad från syntet, som dessutom kan vara svårare att färga in i samma färg som resten av håret.

För den som letar efter ett löshår att ha bara vid speciella tillfällen kanske det inte spelar lika stor roll som för den som vill att håret ska sitta länge.

Fästmetoder

Löshår, oavsett om det är äkta eller inte, kan fästas på en rad olika sätt:

  • Tejp – Löshår som fästs med tejpremsor som redan sitter fast i hårslingorna. Dom tejpas nära skalpen och är relativt enkla att sätta i och ta ur själv och kan därför bara en bra lösning för den som vill ha långt hår vid något speciellt tillfälle. Tejpmetoden är dessutom skonsam för håret och sliter inte i onödan.
  • Clips – Även clips kan man fästa på egen hand då själva fästet påminner lite om ett vanligt hårspänne. Clipsen passar också bra att använda vid enstaka tillfällen men bra att veta är att det bästa resultatet blir i ett utsläppt hår. Det är lätt hänt att fästena syns om man väljer att sätta upp håret i en hästsvans.
  • Keratinvax – Att fästa löshår med kreatinvax är den metod som dom flesta frisörsalonger erbjuder. Här jobbar man slinga för slinga för att få ett så jämnt, diskret och naturligt resultat som möjligt. Vaxet är dessutom mjukt vilket ger ett följsamt hår, till skillnad från vid andra metoder.

Förutom ovan nämnda finns även följande fästmetoder för löshår:

  • Microringar
  • Weaving (håret sys fast)