Hemlarm – ett enkelt och effektivt sätt att känna dig trygg

Hemlarm är ett bra sätt att känna trygghet och att skydda sig mot inbrott och skadegörelse. De är enkla att installera och finns att köpa i många olika prisklasser. Tveka därför inte att installera ett hemlarm för att slippa oroa dig för och utsätta dig för risken för inbrott.

Så funkar det

Ett hemlarm skyddar dig mot inbrott eller skadegörelse i ditt hem, och i vissa fall mot brand, om du väljer att inkludera ett brandlarm i ditt hemlarm. Du väljer själv hur pass avancerat du vill att ditt hemlarm ska vara och vad du vill ska ingå. Vissa föredrar ett mycket enkelt hemlarm med endast en rörelsesensor och ett ljudlarm som går igång om någon obehörig skulle ta sig in i ditt hem. Även om du inte har detta larm kopplat till en larmcentral kan det vara effektivt. För det första vet inte tjuven att larmet inte är kopplat, och dessutom är det mycket stressande när larmet går igång, och gör det därför svårt att begå ett inbrott. Du kan även ha en grannsamverkan som innebär att dina grannar rycker ut och ser att allt står rätt till om ditt hemlarm skulle gå igång när du är bortrest.

Andra väljer att ha mer avancerade hemlarm. I dessa kan det ingå en eller flera övervakningskameror som du kan placera både inomhus och utomhus. Dessa kan dels ha en avskräckande verkan och dels fungera i brottsutredande syfte.

Du kan även välja att ha ditt hemlarm kopplat till en monitor för att kunna sköta det på distans. Du kan göra detsamma via en mobilapplikation. Du kan även ha övervakningskameran kopplad till mobilapplikationen och på så vis få foto skickat direkt till din mobil.

Att tänka på när du väljer hemlarm

Som du märker finns det många olika hemlarm att välja mellan, och nedan redogör vi för vad du kan ha i åtanke när du ska välja hemlarm.

  • Vad du behöver och vad du kan tänka dig att betala. Priserna varierar mycket beroende på hur många funktioner du vill ha. Det viktigaste är att köpa ett larm av god kvalitet som håller länge.
  • Fundera på vilka funktioner du verkligen behöver och vilka som är överflödiga. Behoven kan bero på hur ditt hem ser ut och vilka värden du förvarar där.
  • Om du inte redan har de brandlarm du behöver bör du välja ett hemlarm där det ingår.